2016. február 13., szombat

Réteges túrótorta

Sziasztok, ma egy finom túrótorta receptet hoztam:

Hozzávalók:

1,5 cs omlós kakaós keksz (én Győri édest használtam)
10 dkg olvasztott vaj
50 dkg túró
50 dkg mascarpone
4 cs Expressz zselatin fix
30 dkg erdei gyumolcs
1 cs vaníliás pudingpor (főzős)
0,5 l tej.
Ízlés szerint cukor
Vanília rúd (elhagyható)

Díszítéshez: gyümölcs, csoki

Elkészítés:

A kekszet robotgépben ledaráltam, összegyúrtam az olvasztott vajjal, és egy csatos tortaforma aljába nyomkodtam (előzőleg kibéleltem sütőpapírral), majd a hűtőbe tettem dermedni.
Egy vanília rúd kikapart belsejének hozzáadásával megfőztem a pudingot, és amíg hűlt lepaszíroztam a túrót, és össze kevertem a mascarponéval, és cukorral. Fokozatosan hozzákevertem a pudingot a túrós keverékhez, majd a végén hozzá adtam 3 csomag expressz zselatin fix-et. A felét ráöntöttem a kekeszes alapra, és újra vissza tettem a hűtőbe.
Leturmixoltam az erdei gyümölcsöt és átpaszíroztam egy kis lyukú szűrőn, hogy ne legyenek magok a tortában. A gyümölcspürét belekevertem a maradék túró krémbe, és hozzáadtam mégegy zselatin fixet. Ráöntöttem a már kissé megdermedt vaníliás rétegre, fodrozott szélű habkártyával mintásra simítottam, és visszatettem a hűtőbe 24 órára.

Gyümölccsel és csokiforgáccsal díszítettem.

Próbáljátok ki :)