A csokis desszertekkel majdnem mindenkit le lehet venni a lábáról. Ez egy egyszerű, ám rettentő nagy népszerűségnek örvendő desszert.
Hozzávalók: (kb 30 darabhoz)
2 dl habtejszín
25 dkg csokoládé
én vegyesen tettem bele ét- és tejcsokoládét, de szerencsésebb, ha 60-70%-os étcsokival dolgozunk. Aki pikánsabbra szeretné megbolondíthatja egy kis alkohollal is.
Elkészítés:
Forraljuk fel a tejszínt, öntsük bele a darabokra tört csokoládét, vegyük le a tűzről, kevergessük, míg fel nem olvad, majd tegyük vissza, és még egyszer melegítsük forralásik, közben továbbra is folyamatosan kevergessük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl erős alatta a láng. Innentől kezdve már csak meg kell várni míg kihűl, és egy éjszakát a hűtőben pihentetni, hogy jól megdermedjen. Majd kanállal kis adagokat a tenyerünkben lehetőleg kevés mozdulattal golyókat formálunk, és meghempergetjük átszitált cukrozatlan kakaóporban, aztán vissza a hűtőbe. Tömény desszert, és isteni finom! Celofánba csomagolva dekoratív ajándék.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.