2014. március 19., szerda

Marcipános mérges madarak minden méretben


Sziasztok. Ismét szülinapra készültem a hétvégén, csoki tortát készítettem - ez volt a kívánság - úgy látszik mindenkinek ez a kedvence. Az elkészült piskótát körbefaragtam, illetve levágtam róla a fölösleges részeket, hogy minél egyenletesebb formát kapjak, ezeket késes robotgépbe tettem és apróra daráltam, félretettem.
A krémhez 5 dl habtejszínt felforraltam majd levettem a tűzről, és hozzáadtam az apróra tört  500 g ét - és 200 g tejcsokoládét. Addig kevergettem, míg fel nem olvad a csoki, majd újra összeforraltam. Mikor már csak langyos volt hűtőbe tettem. Mikor teljesen lehűlt robotgéppel kihabosítottam, és betöltöttem vele a háromba vágott piskótát. A tetejére és köré is kentem és szép egyenletesre simítottam habkártyával. Hűtőbe tettem. Miután kidermedt, a maradék egyenletlenségeket forró vízbe mártott késsel elsimítottam, majd beburkoltam a tortát.

A kis madarakhoz a félretett morzsához addig adagoltam a maradék krémből, amíg jól gyurmázható masszát kaptam. Ebből elkészítettem a madarak alapját (a fekete és a piros madarak golyó, a fehér tojás, a sárga pedig gúla formát kapott, majd mehettek is pihenni a hűtőbe. A megdermedt madár alapokat beburkoltam marcipánnal.

Másnap fantasztikus élményben volt részem, egy fényképet kaptam a szülinaposról, aki boldogan mosolygott a mérges madaraival a tányéron, ez a pillanat minden fáradságot megért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.