Rozskenyeret szerettem volna sütni, de még sohasem csináltam, és keresgettem recepteket a neten. Mivel önmagában egyik sem tetszett - az egyikben túl sok volt a joghurt, a másikban meg nem volt egyáltalán, így kis utánajárás után úgy döntöttem, most sem tartok be semmit pontosan, és kreáltam egy saját receptet:
Hozzávalók:
2 kis pohár kefír vagy natúr joghurt (2 x 140g)
2 ek méz
1,2 dl langyos víz
400 g teljes kiőrlésű rozsliszt
140 g búza finomliszt
15 g élesztő
2 tk só
Fontos, hogy egyik nedves hozzávalónk se legyen hideg, valamint célszerű a mézet jól elkeverni a langyos vízben vagy a kefírben/joghurtban mielőtt a tésztához öntenénk. Dagasztás közben érdemes figyelni, ha túl lágy a tészta, egy kis finom lisztet, ha túl kemény egy kis vizet hozzátenni. Az én kenyérsütő gépemen az XL méretet és a korpás kenyér programot használtam.
A végeredmény szerintem szuper lett. Bár még nem véglegesítettem, tervezem, hogy magvasítom a terméket :)
Próbáljátok ki.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.