2014. január 4., szombat

Kétcsokis mini diótorta

Egy nagy mosoly és egy hatalmas ölelés. Ezt kaptam tegnap, mikor megleptem a szülinapos barátnőmet a munkahelyén az idei év első tortájával. Annyira örült, jó volt látni.
Új év, új ötletek, új sütik. Január másodikán este nekiálltam ennek a kis tortácskának, és mint mindig készítés közben  jöttek az ötletek. Ez a legjobb az egészben, sosincs két egyforma süti.

Hozzávalók:

A piskótához:

2 tojás
2 ek cukor
2 ek darált dió
1/2 ek liszt

Fehér csoki krém:

100 g habtejszín
100 g fehér csokoládé
1-2 cl tojáslikőr


Étcsoki trüffelkrém:

100 g habtejszín
100 g ét csokoládé


A piskótát ugyanúgy készítettem el, ahogyan máskor is csak a liszt nagy részét darált dióval helyettesítettem. A két tojásból készült piskótát egy csatos tortaformába öntöttem, és 15 perc alatt 180 fokon légkeveréses sütőben megsütöttem.
A krémek elkészítése rendkívül egyszerű, pont úgy kezdtem, mint a trüffelgolyónál, aztán miután kidermedtek a hűtőben, kihabosítottam őket. A fehér csoki krémbe ekkor tettem bele a tojás likőrt is.

És most egy kis érdekesség: a fehér csokoládéban nincs kakaópor, ezért nem úgy viselkedik a krémben sem mint az étcsokoládé, így ennél a receptnél a fehér csoki krém sokkal lágyabb, mint az étcsoki krém.

A töltelékek elkészítése után, még aprítottam egy kis diót, és kevés barna cukorral összekeverve serpenyőben megpirítottam. Ezzel, mint az előző mini tortánál is, bepaníroztam a sütimet, amiben felváltva rétegeztem a krémeket. 
A végeredmény ismét elnyerte a szülinapos tetszését, azt mondta, finom is volt, úgyhogy ismét örömet szerezhettem, és ez mindig jó érzéssel tölt el. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.